wuq l=l=,a uia fia§u jydu kj;kak'

wuq uia fia§fu§ úisfrk j;=r ìÿ j,ska uq¿;ekaf.h mqrdjgu f,vfrda. fndalrk úIîc me;sfrk nj Tn okakjo @ n%s;dkHfha wydr m%ñ;s ld¾hdxYh mjid isákafka wuq uia fia§fu§ úisfrk tu j;=r ìÿ ìu m;s; ùug m%:uj wä ;=kla olajd jQ ÿrlg .uka lsÍug iu;a njhs' wä ;=kla jQ m%foaYhl fldmuK foaj,a ;sfnkakg mqÆjkao hkak ms,snoj uola is;d n,kak'
Share
jix.; ;;ajhka m;=rejd,Su msKsi fya;=fjk fuu whym;a mqreoao jydu k;r lrk f,i n%s;dkHfha wdydr m%ñ;s ld¾hdxYh f,dal jdiS ck;djf.kau b,a,d isákjd'

yß wvlgj;a jvd jeä msßila msiSug fmr fuf,i wuq uia fidaok nj iólaIKhka j,§ fy<s ù ;sfnkjd' ta fya;=fjka "campylobacter" kue;s nelaàßhdj oi; me;sÍ hk nj Tn okakjo @ w;a" uia lemSu ioyd Ndú;d lrk u;=msg " weÿï iy bjqï msyqï WmlrK WodyrKhla jYfhka yÿkajkak mq¿jka'

tu  "campylobacter"  kue;s nelaàßhdj fya;=fjka W>% ixl+,;djhka jf.au iakdhq ydkso isÿ ùug yelshdj ;sfnkjd lsõfjd;a Tn úYajdi lrkjdo@ n%s;dkHhfha wdydr m%ñ;s ld¾hdxYh idlaIs we;sj bÈßm;a lrk fuu ;;ajh fydÈka is;g wr.kak' uia lmk úg ta ioyd tla iSudkaú; u;=msgla muKla Ndú;d lrkak' lemSu ioyd Ndú;d lrkq ,enQ tu mDIagh Èh Wrd .kakd tlla fkdfõkï th uq¿ukskau msßisÿ lsÍu b;du;au jeo.;a nj fydÈka u;l ;nd .kak'

ie'hq ) uia msiSug fmr wuq uia fidodkak tmd' Tn fidaod oeóug W;aiy lrkq ,enQ ish,a,u wêl WIaK;ajh fya;=fjka úkdYhg m;afjkjd we;s'

Source - livescience

Post a Comment

  1. Stupid blogs...they dont even give a source for the information

    ReplyDelete
    Replies
    1. Are you blind ? the source is mentioned in the end of post

      http://www.livescience.com/50919-why-washing-chicken-before-cooking-is-unsafe.html

      Delete
  2. එතකොට කොහොමද මස් සෝදන්නේ.මස් උයන්න කියන්නේ සෝදන්නේ නැතුවද?ඒකත් කිවුවනම් වැදගත් නේද?

    ReplyDelete
    Replies
    1. සම්පූර්ණ ලිපියම හොඳින් කිඑව්වානම් ඔබේ ප්‍රශ්නයට පිළිතුර හම්බ වෙනවා. මස් පිසින විට සියලුම විෂබීජ අධික උෂ්ණත්වයේදී විනාශයට පත්වෙනව.

      Delete

Powered by Blogger.